Laserbehandeling

Verwijderen van een tatoeage

Tatoeages zijn de laatste jaren bijzonder populair geworden. Maar terwijl veel mensen er laten plaatsen, willen net zoveel mensen van ze af wegens allerlei redenen; de tatoeage is niet wat ze hadden verwacht, mislukt, laat hen herinneren aan hun verleden of een vroegere liefde.
De resultaten zijn min of meer permanent, ongeacht of het pigment is ingespoten door een professionele tattoo-artiest of een amateur. Wanneer u tot het besef komt dat de tatoeage waarvan u dacht dat die voor altijd perfect zou zijn, een belemmering vormt, hetzij om professionele of sociale redenen, kunt ook u bij ons terecht.
Hou er rekening mee dat niet iedere tatoeage volledig kan verwijderd worden, soms kan deze enkel verzacht worden om na verloop van tijd een nieuwe over te plaatsen. Neem hiervoor contact op voor meer info.

Genezing & Verzorging

Na de lasersessie kan er roodheid optreden samen met een lichte zwelling. Tijdens de volgende dagen kunnen er ook blaasjes of korstvorming waargenomen worden. Het is zeer belangrijk niet te krabben, daar dit littekenweefsel kan vormen. Het gebruik van Flamigel of Flamazine om de jeuk te verzachten is zeker aangeraden.

Contact met zonlicht moet vermeden worden gedurende de eerste 2 à 4 weken. Daarna raden wij u aan een sunblock met hoge beschermingsfactor te gebruiken. Mochten er ondanks de richtlijnen nog zaken zijn waar je over twijfelt, kan je ons altijd telefonisch bereiken.

Mogelijkheden

Cover-up

Wenst u een snelle oplossing? Dan bieden wij u de mogelijkheid om een nieuwe tatoeage over een oude tatoeage te plaatsen.

Indien u niet weet of dit mogelijk is in de stijl die u verkiest, nodigen wij u graag vrijblijvend uit voor een bespreking met gratis advies om alle mogelijkheden te overlopen.

Zie foto’s

Laser

Bij een tatoeage zitten er inktdeeltjes ingekapseld in de huid. Een laser vuurt een intense laserflits op de tatoeage af. Zo’n puls duurt slechts een fractie van een seconde. De inktdeeltjes absorberen het licht en de opgewekte laserenergie breekt de kapsels open. Hierdoor valt de inkt uit elkaar in piepkleine deeltjes.

Het afweersysteem van het lichaam bestrijdt deze deeltjes en ruimt ze op. Voor het volledig verwijderen van een tattoeage hebt u 5 tot 8 sessies nodig met een rustpauze van 6 tot 8 weken per sessie.

Hou er rekening mee dat de eerste 6 maanden na de laatste lasersessie niet op deze plaats getatoeëerd mag worden.

Baraka

BARAKA is een arabisch woord voor GODDELIJK GELUK, een vorm van oorzakelijkheid en de manier waarop men zich die eigen kan maken; een toestand van gelukzaligheid. Een knipoog naar de manier waarop wij willen werken, strevend naar perfectie en tevredenheid bij iedere klant.

© Tattoo Baraka.

Website door Sitefly